Na platou Gradec započela još jedna Baš Naš priča!
Prvim su danom organizatori ujedno i najavili ovo 25-dnevno događanje
Otkrivamo koje vino najbolje ide uz koju tjesteninu i kako ih kombinirati
Tjestenina i vino… Mmmmm, ovo je uistinu duo iz snova, bilo da je riječ o romantičnom spoju kod kuće ili gledanju omiljene serije u najudobnijoj trenirci nakon napornog dana. Oni kojima su svaka tjestenina i svako vino dobri reći će da su kombinacije za spajanje ovog jela i pića bezbrojne, no stručnjaci smatraju da postoje neke sorte vina koje jednostavno bolje “klize” uz određena jela s tjesteninom.
Ako želite oduševiti svoje nepce, ali i impresionirati goste koji vam stižu na večeru, pokušajte spojiti ova vina s ovim jelima s tjesteninom
O tome koje će vino najbolje pristajati uz koje jelo ovisi o više faktora – težini i okusu umaka, vrsti i obliku tjestenine te samoj sorti i okusu vina, a premda vam se na prvu ovakvi prijedlozi mogu činiti beznačajnima, stručnjaci iz svijeta kulinarstva tvrde da pravi spoj vina i jela može učiniti nevjerojatnu razliku.
Zašto ih ne poslušati?
Tjestenina s bolognese umakom ili lasagne sparite uz Chianti
Špageti s umakom od rajčice uz Merlot, Sangiovese ili Chianti
Cacio e pepe uz Sauvignon Blanc ili Rosé
Farfalle Primavera izvrsno idu uz Pinot Grigio
Tagliatelle i ragu uz Cabernet Sauvignon
Pesto Rigatoni uz Sauvignon Blanc ili Vermentino
Pasta Vongole izvrsno ide uz Prosecco
Penne ala Vodka jedite uz vina Barbera, Chianti Classico ili Primitivo
Bon apetit!