Francuski recept za uštipke od jabuka iz airfryera koje ćete obožavati

Tražite ideju za brz i ukusan sezonski desert? Voila!

uštipci od jabuka
SHUTTERSTOCK
Piše Dina Plevnik
objavljeno 20/10/2025 u 17:00

Ovi uštipci od jabuka ukusni su i bez potrebe za uključivanjem pećnice. Korištenjem friteze na vrući zrak dobiva se zlatna, pahuljasta tekstura s puno manje masnoće. Pristupačan, jednostavan recept koji je savršen za jesenski međuobrok.

Uštipci od jabuka kao idealna jesenska poslastica

Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 10 minuta
Stupanj težine: Vrlo jednostavno

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • 15 cl mlijeka
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 40 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 prstohvat soli
  • šećer u prahu za kraj

Uštipci od jabuka: Priprema

  1. Ogulite jabuke gulilicom i narežite ih na debele kriške. Uklonite jezgru kalupom za kolačiće.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, šećer, vanilin šećer i sol.
  3. Dodajte jaje, a zatim postupno dolijevajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete glatku pastu.
  4. Umočite svaku krišku jabuke u smjesu za krafne.
  5. Stavite ih u košaricu friteze na vrući zrak prekrivenu lagano nauljenim papirom za pečenje.
  6. Pecite 10 minuta na 180 °C, okrećući ih na pola pečenja kako bi se ravnomjerno zapekle.
  7. Prije posluživanja posipajte šećer u prahu.

Savjet

Za još ukusniji užitak, dodajte prstohvat cimeta u smjesu. A ako volite hrskavo, lagano posipanje finim krušnim mrvicama prije pečenja stvorit će efekt “pržene krafne” bez ulja.

 

Ovaj recept objavljen je u posebnom izdanju magazina Marie Claire Cuisine et Vins.

Vidi sve