Ovi uštipci od jabuka ukusni su i bez potrebe za uključivanjem pećnice. Korištenjem friteze na vrući zrak dobiva se zlatna, pahuljasta tekstura s puno manje masnoće. Pristupačan, jednostavan recept koji je savršen za jesenski međuobrok.
Uštipci od jabuka kao idealna jesenska poslastica
Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 10 minuta
Stupanj težine: Vrlo jednostavno
Sastojci:
- 2 jabuke
- 150 g brašna
- 1 jaje
- 15 cl mlijeka
- 1 vrećica praška za pecivo
- 40 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- šećer u prahu za kraj
Uštipci od jabuka: Priprema
- Ogulite jabuke gulilicom i narežite ih na debele kriške. Uklonite jezgru kalupom za kolačiće.
- U zdjeli pomiješajte brašno, kvasac, šećer, vanilin šećer i sol.
- Dodajte jaje, a zatim postupno dolijevajte mlijeko i miješajte dok ne dobijete glatku pastu.
- Umočite svaku krišku jabuke u smjesu za krafne.
- Stavite ih u košaricu friteze na vrući zrak prekrivenu lagano nauljenim papirom za pečenje.
- Pecite 10 minuta na 180 °C, okrećući ih na pola pečenja kako bi se ravnomjerno zapekle.
- Prije posluživanja posipajte šećer u prahu.
Savjet
Za još ukusniji užitak, dodajte prstohvat cimeta u smjesu. A ako volite hrskavo, lagano posipanje finim krušnim mrvicama prije pečenja stvorit će efekt “pržene krafne” bez ulja.
Ovaj recept objavljen je u posebnom izdanju magazina Marie Claire Cuisine et Vins.