Kad se spoje moda, keramika i wellness – nastaje prava čarolija
U zagrebačkoj Ilici 15 snage su udružile naša utjecajna dizajnerica, Kristina Bradač Radić, i Danijela Andrić Casson na večeri koja je spojila modu, keramiku i well-being
Mi jedva čekamo isprobati je, a vi?
Jesen nam je stigla, što ujedno znači da u svoje dnevne obroke želimo uključiti ukusne i tople juhe. Već znamo da redovito konzumiranje povrtnih juha ima niz benefita za našu probavu i imunitet, a osobito u vrijeme kada se borimo s prehladama i drugim sezonskim tegobama.
Naravno, ništa ne može nadmašiti domaću juhu iz vlastite kuhinje, pa smo se potrudili pronaći recept koji ćete pripremiti u tren oka, a uistinu je ukusan.
Omiljena food blogerica Carleigh Bodrug, koja stoji iza popularne platforme PlantYou, poznata je po svojim održivim, biljnim receptima koje na Instagramu vjerno prati više od pet milijuna ljudi! A s obzirom na to da smo već duboko uronili u jesenske dane, odlučili smo izdvojiti njezin viralni recept za juhu iz 2024. godine, koji je dosegao gotovo 50 milijuna pregleda!
Nećemo vas dugo držati u neizvjesnosti – riječ je o preukusnoj juhi od pečene paprike i mrkve! Da, dobro ste čuli, ova kremasta jesenska poslastica donosi vam pregršt benefita – od vlakna i antioksidansa koji pomažu u borbi protiv upalnih procesa, pa sve do vitamina C i famoznog beta-karotena koji potpomaže imunitet. Uz to, za pripremu će vam biti potrebno tek nekoliko ključnih sastojaka, a morat ćete izdvojiti manje od sat vremena.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
U nastavku donosimo Carleighin proslavljen recept, dovoljan za 4–6 porcija, a za koji ne sumnjamo da će postati vaš ultimativan go-to obrok za jesenske dane. Uživajte!
Sastojci:
1 žuta glavica luka, grubo nasjeckana
2 mrkve, grubo nasjeckane
4 crvene paprike, narezane na veće komade
1 šalica cherry rajčica
1 glavica češnjaka, prepolovljena po širini
sol i papar, po želji
1-2 grančice svježeg timijana
1-2 grančice svježeg ružmarina
1 šalica povrtnog temeljca
1 šalica kokosovog ili sojinog mlijeka
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200 °C i obložite lim papirom za pečenje.
Na lim rasporedite luk, mrkvu, papriku, cherry rajčice i glavicu češnjaka. Pokapajte ga maslinovim uljem (po želji), posolite, popaprite te dodajte timijan i ružmarin.
Stavite peći na 25–30 minuta, dok povrće ne omekša i lagano se karamelizira.
Istisnite pečeni češnjak iz ljuske u blender, dodaj ostalo povrće, temeljac i kokosovo (ili sojino) mlijeko.
Sve izmiksajte dok ne dobijete glatku krem juhu. Po potrebi dosolite i popaprite.
Poslužite toplo, s kriškom hrskavog kruha.