Iverpanovi Organoidi budućnost su uređenja doma: Prirodne, a tako chic, ove površine dobile su novi look
Organoidi su izrađeni od prirodnih vlakana i smola bez štetnih dodataka. Sad su dostupni i u očaravajućim novim kombinacijama
Focaccia s krumpirom i ružmarinom nije samo jelo – to je osjećaj sreće! Donosimo recept koji će postati dio vaše rutine vikendom
Postoje recepti koji nas vraćaju jednostavnosti. Onom osjećaju kad kuhinjom zavlada miris domaćeg kruha, a u pozadini lagano svira talijanski jazz s vinila koji ste slučajno našli na buvljaku.
Ova krumpirova focaccia s ružmarinom nije samo zalogaj – ona je emocija
Inspirirana talijanskom tradicijom juga, gdje se i najskromniji sastojci pretvaraju u spektakl okusa, ova focaccia spaja hrskavu koricu, kremastu mekoću tanko narezanih krumpira i miris svježe ubranog ružmarina.
Savršena je za kasne ljetne večere na balkonu, posluživanje uz čašu bijelog vina, ili kao središnji dio vikend ručka s prijateljima. Ono što ovu focacciu čini posebnom jest način pripreme tijesta koje se ne mijesi i koje fermentira u hladnjaku – rezultirajući laganom i prozračnom teksturom koja savršeno nosi sloj zlatnih krumpira.
Priprema nije brza, ali je vrlo jednostavna – i u tome je upravo čar
Tijesto se priprema unaprijed, ostavlja da raste dok vi planirate ostatak dana, a zatim ga nježno raspoređujete po plehu, bez žurbe. Sve što vam treba jest malo vremena, kvalitetno maslinovo ulje i volja da u vlastitoj kuhinji stvorite nešto što podsjeća na komadić Italije.
Korak 1:
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kvasac i sol. Dodajte toplu vodu i pjenjačom miješajte dok smjesa ne postane ljepljiva. Zatim nastavite lopaticom ili strugačem za tijesto i miješajte dok se sve ne poveže – tijesto ne treba mijesiti.
Korak 2:
Nauljite dno velike plastične posude s poklopcem. Prebacite tijesto u posudu, poklopite i stavite u hladnjak na najmanje 3–4 sata, a idealno preko noći.
Korak 3:
Izvadite tijesto iz hladnjaka sat vremena prije pečenja. Nauljite veliki lim za pečenje (33 × 46 cm) s 2 žlice maslinova ulja. Prebacite tijesto na lim i lagano ga razmažite rukama – bez pritiskanja. Kad tijesto postane prozračno i počne se lagano napuhivati, još jednom ga nakapajte maslinovim uljem i prstima napravite udubljenja. Ostavite da odstoji.
Korak 4:
Zagrijte pećnicu na 230 °C (ili 210 °C s ventilatorom). Krumpir pomiješajte s prstohvatom soli i 1 žlicom maslinova ulja. Ostavite ga da odstoji 10 minuta.
Korak 5:
Posložite ocijeđene krumpire na tijesto u preklapajućim redovima. Posipajte listiće ružmarina, nakapajte dodatno maslinovo ulje i posolite krupnom morskom solju. Pecite 30 minuta, okrećući lim na pola pečenja da bi bilo ravnomjerno pečeno. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi, uz masline, dobar sir ili jednostavno – baš kako jest.
Ako tražite jelo koje izgleda chic, miriše na ljeto i ima okus djetinjstva s mediteranskim štihom – upravo ste ga pronašli. I kao što Talijani kažu – buon appetito!