Ovaj recept s fondant krumpirima postat će vaše omiljeno jelo

Gotovi za manje od sat vremena, izgledaju kao iz restorana, a okus im je još bolji.

fondant krumpir
Piše Astrid Čada
objavljeno 09/11/2025 u 14:00

Želite nešto ukusno i gotovo za sad vremena? Pečeni fondant krumpir idealan je odgovor.

Kombinira ono najbolje: mekanu, gotovo kremastu unutrašnjost, hrskavu zlatnu koricu i bogat miris maslaca i svježeg timijana. Savršen je za brzinski večernji obrok ili kao prilog koji će zasjeniti glavno jelo, bez ijednog trenutka provedenog u stresu oko štednjaka.

Priprema je jednostavna

Količina: za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme pečenja: 25 minuta
Cijena: povoljno

Sastojci

800 g krumpira narezanog na tanke ploške

50 g otopljenog maslaca

1 žličica svježeg timijana

Sol i papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

Pomiješajte ploške krumpira s maslacem, solju i paprom.

Posložite ih u kalup za kruh obložen papirom za pečenje, pritom svaki slojevito premažite maslacem.

Dobro utisnite i pokrijte aluminijskom folijom, pa pecite 20 minuta.

Uklonite foliju i pecite još 5 minuta da se gornji sloj lijepo zapeče.

Izvadite iz kalupa, narežite i pospite svježim timijanom prije posluživanja.

Savjet

Odlično se slaže s osvježavajućom salatom od rikole.

Ovaj tekst napisan je od strane Cuisine et Vins de France, a objavljen je na portalu Marie Claire Francuska.

Vidi sve