Kruh od bundeve s komadićima čokolade: Savršen jesenski recept koji jedva čekamo isprobati

Riječ je o zdravoj, a preukusnoj poslastici stvorenoj za jesenske dane!

kruh od bundeve, Marie Claire Hrvatska
Pinterest
Piše Ana-Lena Cvitanušić
objavljeno 05/10/2025 u 13:00

Stigla nam je jesen, što znači da se okrećemo omiljenim sezonskim poslasticama – od cimeta rolica pa sve do sočne pite od jabuka. Ipak, s vremena na vrijeme volimo se baciti u potragu za “nerazvikanim receptima” koji se uklapaju u ovu cozy atmosferu, a vrlo lako bi mogli postati i jesenski favoriti.

Upravo smo jednu takvu slatku, a zdravu poslasticu pronašli kod osnivačice lifestyle brenda Poosh, Kourtney Kardashian, i sigurni smo da ćete je obožavati. Naime, riječ je o kruhu od bundeve s komadićima čokolade.

Zdrav, a preukusan recept za jesenske dane

Poslastice od bundeve sinonim su za jesen, no jeste li ovu verziju već imali prilike isprobati u obliku mekanog kruha s čokoladom? Ovaj ukusan recept podijelila je Talula Dempsey, koja stoji iza poznatog Instagram profila Talula’s Kitchen, a uspjela je osvojiti i Kourtney Kardashian.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Poosh (@poosh)

Naime, riječ je o bezglutenskom kruhu koji ne sadrži mliječne proizvode, a možete ga pripremiti kao ukusan desert za goste ili kao doručak obogaćen vlaknima. Najbolje od svega – za pripremu ovog jesenskog favorita izdvojit ćete manje od sat vremena!

U nastavku donosimo detaljan recept za kruh od bundeve s komadićima čokolade koji možete pripremiti već danas, i to bez previše muke. Uživajte!

Recept za najukusniji jesenski kruh od bundeve

Sastojci:

  • 3/4 šalice konzervirane bundeve
  • 2 jaja
  • 1/4 šalice javorovog sirupa
  • 1/4 šalice kokosovog šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/4 šalice kokosovog ulja, otopljenog i ohlađenog
  • 1 1/2 šalice bezglutenskog zobenog brašna
  • 1 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/8 žličice mljeđenog đumbira
  • 1/8 žličice mljevenog klinčića
  • 1/8 žličice mješavine začina allspice
  • 1/2 šalice tamne čokolade u komadićima
  • 3 žlice sjemenki bundeve

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 °C. Obložite kalup za kruh papirom za pečenje ili ga lagano premažite kokosovim uljem.
  2. U velikoj zdjeli mutite konzerviranu bundevu i jaja dok smjesa ne postane glatka.
  3. Dodajte javorov sirup, kokosov šećer i ekstrakt vanilije. Ponovno umutite.
  4. Umiješajte ohlađeno kokosovo ulje dok se sve ne poveže. Dodajte zobeno brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i začine. Miješajte nježno, dok se brašno ravnomjerno ne poveže.
  5. Umiješajte 1/4 šalice komadića tamne čokolade.
  6. Smjesu prebacite u pripremljeni kalup za kruh i poravnajte vrh stražnjom stranom žlice, pa posipajte preostale komadiće čokolade i sjemenke bundeve po vrhu.
  7. Pecite 25–30 minuta, a zatim pričekajte da se kruh ohladi barem 15 minuta prije nego što ga izvadite iz kalupa.
Vidi sve