Na platou Gradec započela još jedna Baš Naš priča!
Prvim su danom organizatori ujedno i najavili ovo 25-dnevno događanje
Kakav fenomenalan spoj - tjestenina i vino. No kako odabrati najbolju kombinaciju?
Tjestenina i vino… Mmmmm, ovo je uistinu duo iz snova, bilo da je riječ o romantičnom spoju kod kuće ili gledanju omiljene serije u najudobnijoj trenirci nakon napornog dana. Oni kojima su svaka tjestenina i svako vino dobri reći će da su kombinacije za spajanje ovog jela i pića bezbrojne no stručnjaci smatraju da postoje neke sorte vina koje jednostavno bolje “klize” uz određena jela s tjesteninom.
Ako želite oduševiti svoje nepce, ali i impresionirati goste koji vam stižu na večeru, pokušajte spojiti ova vina s ovim jelima s tjesteninom.
O tome koje će vino najbolje pristajati uz koje jelo ovisi o više faktora, od težine i okusa umaka, vrste i oblika tjestenine te same sorte i okusa vina, a premda vam se na prvu ovakvi prijedlozi mogu činiti beznačajnima, stručnjaci iz svijeta kulinarstva tvrde da pravi spoj vina i jela može napraviti nevjerojatnu razliku.
Zašto ih ne poslušati?
Tjestenina s bolognese umakom ili lasagne sparite uz Chianti
Špageti s umakom od rajčice sparite uz Merlot, Sangiovese ili Chianti
Cacio e pepe sparite uz Sauvignon Blanc ili Rose
Farfalle Primavera izvrsno pristaju uz Pinot Grigio
Tagliatelle i ragu sparite uz Cabernet Sauvignon
Pesto Rigatoni sparite uz Sauvignon Blanc ili Vermentino
Pasta Vongole izvrsno pristaje uz Prosecco
Penne ala Vodka jedite uz vina Barbera, Chianti Classico ili Primitivo
Bon apetit!