Adaktar proizvodi za oblikovanje obrva ekskluzivno dostupni u BIPA-i
Najtraženiji proizvodi za oblikovanje obrva stigli su na police BIPA prodavaonica diljem Hrvatske
Mliječni, s notama vanilije i topli mirisi: kremasti parfemi imaju sve što im je potrebno za to da postanu vaš favorit ove jeseni
Slatki parfemi već nekoliko sezona zauzimaju središnje mjesto u mainstream industriji parfema. Za sve postoji razlog: izazivaju emocije, “laki su” i povezuju se s olfaktornim sjećanjem jer se mnogi od nas sjećaju slastica iz djetinjstva ili one prve parfemske vodice koju smo nosili u srednjoj školi. Ove jeseni trend se ne udaljava previše od puta koji su utrli gurmanski mirisi, koji ostaju na vrhu zahvaljujući svojoj sposobnosti da vas prenesu u najukusnije svjetove mašte. Međutim, unutar ove kategorije pojavljuje se fascinantna podgrupa koja dolazi uz obećanje da će napraviti razliku, a to su kremasti parfemi.
To su kompozicije inspirirane jestivim, toplim i umirujućim notama. Među najčešćima su vanilija, koja pruža nježnu slatkoću; karamela, sa svojim zaraznim učinkom; kokos, koji unosi dašak mekoće i egzotičnosti; kava, sa svojom intenzivnom i živahnom stranom; med, nabijen senzualnošću; i čokolada, pravi olfaktorni luksuz.
Svaka od ovih nota dodaje sloj neodoljive složenosti koji, u kombinaciji, daje život gurmanskim parfemima, uranjajući vas u slatkoću, ali s razlikovnom nijansom.
Prvi na popisu je Lait Concentré brenda Chabaud Maison de Parfum. Lansiran 2014. godine pod paskom Sophie Chabaud, ovaj parfem inspiriran je čistoćom i mekoćom kondenziranog mlijeka. Njegova olfaktorna piramida je jednostavna, ali iznimno učinkovita: mlijeko na vrhu, kokos u srcu i karamela u bazi.
Trio koji oslobađa zarazne senzacije, kao da sa sobom nosite uspomenu na voljenu grickalicu. Ono što Lait Concentré čini tako posebnim parfemom jest njegov kremasti karakter, rezultat mliječnog akorda koji sve obavija u nježan i nježan oblak. Kokos dodaje egzotiku i određenu svježinu, dok karamela donosi onu toplinu koja se lijepi za kožu i zadržava satima.
Drugi protagonist jest miris Lattedoro brenda Maison Gabriella Chieffo, olfaktorni dragulj koji je 2018. godine lansirala sama Gabriella Chieffo. Iskustvo započinje naletom začina: cimet, muškatni oraščić, đumbir i bergamot označavaju topao i živahan početak.
U srcu su mlijeko i kokos isprepleteni s kurkumom, irisom i jasminom, stvarajući luksuzan i tajanstven osjećaj. U bazi, vanilija, sandalovina i koža učvršćuju njegovu sofisticiraniju stranu. Zašto je to kremasti parfem? Zato što mliječni akord ostaje prisutan tijekom cijelog razvoja, uravnotežen toplinom začina i baršunastom mekoćom sandalovine. Ukratko, topao, drvenast i izrazito kremast parfem. Njegova cijena je 200 eura za 100 ml.
Izbor završavamo mirisom Palo Santo brenda Carner Barcelona, kreacijom Shyamale Maisondieu iz 2015. koja kremasti koncept podiže na mističniju razinu. Njegove početne note sastoje se od ruma i artemisije, evocirajući toplinu likera i biljnu notu.
Srce sadrži mlijeko, omekšano drvetom gvajaka i tonka-grahom, dok se baza razvija vanilijom, sandalovinom i vetiverom, dajući dubinu i magnetizam. Ono što Palo Santo čini jedinstvenim jest način na koji kombinira mliječnu slatkoću s intenzivnim drvenastim notama, postižući uzvišenu ravnotežu između udobnosti i sofisticiranosti.
Ovaj tekst napisala je Anna Pardo za Marie Claire Italy.