Namirinica puna proteina i minerala: Evo kako sjemenke bundeve mogu utjecati na vaše zdravlje
Sjemenke bundeve pune su antioksidansa, magnezija, proteina i drugih čuvara zdravlja.

Kad zamislimo na jesenske obroke, u mislima već držimo tanjur pun ukusnog variva, bučnicu i poslastice s cimetom no stručnjaci naglašavaju da nikako ne biste smjeli preskakati ni sjemenke bundeve! Ova ukusna (i vrlo praktična) namirnica može se uklopiti u brojna jela, ali i jesti zasebno zbog čega je idealna za međuobroke u školi, na fakultetu ili na poslu.
Evo zašto su sjemenke bundeve pravi jesenski superjunaci!
Sjemenke bundeve bogat su izvor hranjivih tvari, uključujući proteine, vlakna, zdrave masti i minerale poput magnezija i fosfora, a prirodno sadrže korisne biljne spojeve koji mogu podržati vaše cjelokupno zdravlje, poput fitosterola i polifenola.
pročitajte još
Bilo da ih jedete same ili u nekom jelu, u svakom slučaju mogu itekako utjecati na vaše zdravlje.
Sjemenke bundeve su izvrstan izvor izvor mangana, bakra, magnezija, fosfora, cinka i željeza, a uz to su pune antioksidansa.
Porcija od 50 g sjemenki bundeve sadrži sljedeće hranjive tvari:
Ugljikohidrati: 9,3 g
Proteini: 15 g
Masti: 20 g
Vlakna: 2,5 g
Bolji san, zdrave kosti i zdrav mjehur
Sjemenke bundeve pomažu regulirati krvni tlak, čuvaju srce i kosti i pomažu očuvanju zdravlja prostate i mjehura, a znanstvenici kažu i kako mogu pomoći u prevenciji raka dojki. Također su izvrstan izbor za dijabetičare.
Ovo je svakako ukusna namirnica koju ne treba zaobilaziti!