Imamo recept za savršen blagdanski prilog Kris Jenner koji ćete poželjeti isprobati!

Jedva smo dočekali vidjeti što će se ove godine naći na blagdanskom stolu najpoznatije "momagerice"!

blagdanski prilog kris jenner, Marie Claire Hrvatska
Instagram: @talulaskitchen, @krisjenner
Piše Ana-Lena Cvitanušić
objavljeno 24/12/2025 u 09:00

Osim kao najpoznatija “momagerica” i reality zvijezda, Kris Jenner poznata je i kao vrhunska domaćica čije kulinarske vještine njezina slavna djeca neprestano hvale. A s obzirom na to da se već naveliko pripremamo za blagdanska okupljanja, jedva smo dočekali vidjeti što će se ove godine naći na njezinu stolu.

Krisina najstarija kći, Kourtney Kardashian, tako je podijelila specijalitet koji se svake godine nalazi na svečanom stolu obitelji Kardashian, a evo zašto smo sigurni da ćete ga i vi poželjeti pripremiti.

Instagram: @krisjennerInstagram: @krisjenner

Obiteljski recept Kris Jenner za soufflé od batata

Dok nam je soufflé svima poznat kao pjenasti francuski desert koji se dobiva kombinacijom tučenih jaja i lagane smjese, osnivačica lifestyle brenda Poosh na svom je portalu otkrila nešto drukčiji obiteljski recept Kris Jenner – soufflé od batata. Kao što sâm naziv daje naslutiti, riječ je o kremastom jelu od slatkog krumpira koje kombinira različite arome, od slatke vanilije i cimeta pa sve do muškatnog oraščića, koji mu daje onu toplu, začinsku notu, pa ovaj recept ipak neće biti presladak.

Rezultat je nešto gušća verzija ovog slavnog jela, a iako zvuči kao zahtjevan recept, u stvarnosti je vrlo jednostavan za pripremu. Kourtney Kardashian čak je podijelila i alternativne sastojke za vegansku varijantu, koja također jamči prefin okus.

Instagram: @talulaskitchenInstagram: @talulaskitchen

Recept za najukusniji soufflé od batata

Sastojci
  • 6 velikih organskih slatkih krumpira (batata)
  • 2 štapića otopljenog veganskog maslaca
  • 1⁄2 pakiranja organskog smeđeg šećera
  • 2 šalice organskog šećera
  • 6 organskih jaja, lagano umućenih (veganska zamjena: 3 žlice brašna od slanutka + 3 žlice vode po jednom jajetu)
  • 1 konzerva zaslađenog organskog kondenziranog mlijeka (veganska zamjena: organsko kokosovo kondenzirano mlijeko)
  • 1 čajna žličica organskog ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica organskog cimeta
  • 1 čajna žličica organskog muškatnog oraščića
Priprema
  • Zagrijte pećnicu na 190 °C.
  • Krumpir narežite na četvrtine.
  • Kuhajte u velikom loncu oko 20 minuta ili dok ne omekša.
  • Ogulite i dobro zgnječite dok ne postane potpuno glatko.
  • Umiješajte rastopljeni veganski maslac.
  • Dodajte sve ostale sastojke osim jaja (ili veganske zamjene) i dobro promiješajte.
  • Na kraju umiješajte jaja ili chickpea brašno s vodom.
  • Smjesu ulijte u posudu za pečenje.
  • Pecite sat vremena u prethodno zagrijanoj pećnici.
  • Poslužite toplo i uživajte!
Vidi sve