Mistletoe Kiss: Najfiniji blagdanski koktel kojim ćete oduševiti goste

Ako se ove zime planirate okušati u ulozi domaćina, sada je pravo vrijeme za to da naučite sve o koktelu koji će biti apsolutni hit party sezone

mistletoe kiss koktel, Marie Claire Hrvatska
Profimedia
Piše Ana-Lena Cvitanušić
objavljeno 13/12/2025 u 14:00

Bliži se vrijeme blagdana, što znači da se pripremamo za brojna obiteljska druženja i zimske svečanosti. A ako se ove zime planirate okušati u ulozi domaćina, sada je pravo vrijeme da naučite sve o koktelu koji će biti apsolutni hit party sezone. Upoznajte Mistletoe Kiss.

ProfimediaProfimedia

Savršen, lagan koktel za blagdanska druženja

Mistletoe Kiss je zimski koktel koji kombinira votku i ružmarin, a idealan je za blagdanske proslave upravo zbog jednostavnog ukrašavanja koje čine ružmarinove grančice i šećer. Iako sadrži votku, ovo piće je ustvari poprilično lagano, sa slatkastim notama ružmarin sirupa i kiselkastim notama limunovog soka. Uza sve to, ključan element jest gazirana voda, koja mu daje pjenušav završetak nalik proseccu.

ProfimediaProfimedia

Najukusniji recept pronašli smo kod Christine Gallary na popularnoj platformi The Kitchn, a kako bismo vam olakšali pripremu, u nastavku donosimo detaljan postupak izrade. Uživajte!

Recept za najukusniji Mistletoe Kiss zimski koktel

Sastojci
  • 60 ml votke
  • 30 ml svježeg limunovog soka
  • 60 ml sirupa od ružmarina
  • gazirana voda za pjenušavost
  • 120 ml vode
  • 100 g šećera
  • 1–2 grančice svježeg ružmarina
Priprema
  1. Prvi korak je priprema sirupa od ružmarin. U malom lončiću zagrijte šećer i vodu na srednje jakoj temperaturi i kuhajte dok ne zavrije, miješajući dok se šećer potpuno ne otopi, pa maknite sa štednjaka. Dodajte pet grančica ružmarina i ostavite da se sirup hladi oko 45 minuta, kako bi se potpuno aromatizirao. Kad se ohladi, izvadite ružmarin i spremite sirup u hladnjak do korištenja.
  2. Čašu napunite ledom, a u shaker dodajte votku, limunov sok i ružmarin sirup. U shaker ubacite led do polovice, pa zatvorite i tresite oko 20 sekundi, dok se shaker izvana ne zaledi. Procijedite u pripremljenu čašu s ledom, a na kraju dodajte oko 60 ml gazirane vode kako biste dobili laganu pjenušavost.
  3. Za dekoraciju, jednu svježu grančicu ružmarina premažite tankim slojem ružmarinovog sirupa. Položite je na tanjur, pa kroz fino cjedilo prosijte žlicu šećera u prahu i posipajte ružmarin sa svih strana kako biste dobili efekt snijega.
Vidi sve